יש לא מעט אנשים בהיסטוריה ששינו את העולם. הם המציאו משהו שהפך את החיים לנוחים יותר או מעניינים יותר, משהו שגרם לאנשים לעשות פעולות שונות בדרך אחרת או משהו ששינה הרגלים. רבים מאיתנו רוצים גם היום להמציא משהו שישנה את העולם, משהו שיהיה שימוש וכן, גם יכניס המון כסף לחשבון הבנק שלנו.
אז יש בהחלט אנשים שמצליחים בזה, הם ממציאים מוצר כלשהוא שמביא להם את ההצלחה, אבל בשביל שזה יקרה הם חייבים לרשום אותו כפטנט. ככה הרעיון יהיה מוגן להמון שנים קדימה אבל זה מחייב עריכת פטנט או במילים אחרות – רישום פטנט בצורה מסודרת ובהתאם לחוק הרלוונטי.
שלבי עריכת פטנט
עריכת פטנט כמו גם רישום פטנט הם משהו שלא קורה ברגע אחד. זה תהליך שלוקח בין מינימום חצי שנה למקסימום כמה שנים טובות (3-5), אך בסופו מקבלים את ההגנה לה כל כך מחכים. רישום פטנט מעניק לממציא זכות בלעדית לנצל ולשווק את ההמצאה שלו/ה בטריטוריה בה נרשם הפטנט. זה סדר הפעולות שצריך להיות: קודם כל יש את שלב הבדיקה הראשונית, זהו שלב שאינו חובה אך מומלץ לגמרי. בשלב זה בוחנים האם ההמצאה פטנטבילית, האם ההמצאה היא באמת חדשה ובעלת התקדמות אמצאתית ואין כמוה בעולם. בדיקה כזו עשויה לחסוך לא מעט כסף בהמשך כמו גם עוגמת נפש. לאחר מכן מגיע השלב של עריכת פטנט שיכולה להיות מלאה או מצומצמת, ובשלב הבא יש את הגשת בקשת הפטנט שבשבילה צריך להחליט על מסלול – הגשת בקשת פטנט בישראל, הגשת בקשת פטנט בינלאומי או הגשת בקשת פטנט זמנית בארצות הברית.
אז מהי עריכת פטנט?..
בקליפת אגוז, עריכת פטנט זה הגדרת ההמצאה שלכם בשפה טכנית מקצועית, בשפה המאושרת במדינה בה ברצונכם לרשום את הפטנט. כחלק מעריכת הפטנט והבקשה לרשום אותו, יוגדר הפתרון המוצע או השיטה עליה חשבתם.. כמו כן, בקשת הפטנט תכלול תקציר תמציתי (שנקרא Abstract) של ההמצאה והתחום הרלוונטי, מה קיים כיום בשוק לפתרון אותה הבעיה למיטב ידיעתכם מה החלקים ומהם השלבים למימוש של ההמצאה, איורים המתארים את ההמצאה והסבר מפורט של אותם האיורים בהתאם לדרישות חוקי הפטנטים.
אי אפשר לעשות את זה לבד...
אם אתם רוצים או צריכים עריכת פטנט כי יש לכם רעיון שאתם חייבים להפיץ אותו לעולם, אתם לא יכולים לעשות את זה לבד, אלא אם כן יש לכם רקע טכני בתחום ההמצאה והבנה של מה צריך להיות מוגדר בבקשת הפטנט, מבנה הבקשה, מבנה התביעות המקובל ועוד. הרבה אנשים מוכשרים שאינם מכירים את תחום הפטנטים ניסו. אם תנסו לעשות את זה לבד אתם כנראה תיתקלו בלא מעט קשיים ועשויים לשלם על זה גם הרבה מאוד כסף בלי שאתם באמת יודעים מה אתם עושים.
מעבר לזה, עריכת פטנט צריכה לקחת בחשבון שיקולים נוספים כגון אופן העקיפה של ההמצאה שלכם על ידי חקיינים פוטנציאלים, מספר התביעות (משיקולי גובה אגרות), היצמדות לכללי כתיבת פטנטים, שימוש נכון ועקבי במונחים כפי שהוגדרו בבקשה ועוד. לרוב, עריכת פטנט איכותית תהיה כזו המלמדת את הקורא ותהיה בעלת נפח שיאפשר מרחב תמרון בהמשך הדרך מול בוחני הפטנטים השונים.
עריכת פטנט לא מסתכמת ב"העברת הרעיון" ככה שיבינו אותו. אחת הסכנות של אופן הפעולה הזה היא שלא תהיה רק דחייה של הבקשה אלא שתפרסמו רק מספיק מהרעיון ככה שאף אחד לא יוכל לרשום עליו פטנט בהמשך הדרך- גם אתם.
סכנה נוספת בשימוש בגורמים לא מקצועיים בשביל עריכת פטנט היא שתקבלו פטנט רשום שלא שווה את הנייר עליו הוא מודפס. מה הכוונה? קל יחסית לקבל רישום פטנט על המצאה מאוד צרה. כלומר על משהו מאוד מאוד מאוד ספציפי- ככה כל מי שיעשה משהו טיפה שונה, יכול להמשיך לייצר ולמכור את ההמצאה והפטנט לא יוכל לעצור בעדו. החוכמה היא להצליח לרשום את המידה הנכונה של הקניין הרוחני הראוי להמצאה שלכם. הגדרה שתהיה לא רחבה מידי ולא צרה מידי.
לכן, אם אתם זקוקים לעריכת פטנט איכותית, שתגן על ההמצאה שלכם כמו שצריך, צרו קשר עם משרד עו"ד עומרי סגל, משרד שמתמחה בקניין רוחני, ברישום פטנטים והגנה בפועל על פטנטים. משרד עו"ד סגל יוכל להעביר אתכם את התהליך הזה בדרך הנכונה ככה שהסיכויים שלכם לרשום את הפטנט שלכם יהיו גבוהים הרבה יותר. אל תתפשרו על פחות מהטובים ביותר ותחסכו ככה בטווח הרחוק לא מעט.