הפרת סימן מסחראין בישראל מי שלא מכיר את התינוק של במבה, התינוק עם התלתל הידוע שמלווה אותנו כבר עשרות שנים. כל מי שנתקל בציור או תמונה של התינוק הזה חושב מיד על במבה, וזה דוגמא מצוינת לסימן מסחר ומה שמראה על  כוחו של סימן מסחר. סימן מסחר הוא דרך לסמן מוצרים או שירותים בצורה ייחודית, כך שכולם יידעו שזה רק שלך. אלו יכולות להיות דמויות כמו התינוק של במבה, ספרות, מילים, אותיות וכמובן לוגו. אבל האמת שסימן מסחר יכול להיות גם דברים אחרים, כמו צליל, או "אותות" כמוגדר בחוק.

הפרת סימן מסחר אסורה מכיוון שאם זו לא הייתה פעולה אסורה, עולם המסחר היה פרוץ לגמרי ולא היה כדאי להשקיע בשום דבר כיוון שכל אחד יכול היה להשתמש במוניטין שלך ולהציג את העסק שלו כאילו מדובר בעסק שלך. לכן נקבע כי הפרת סימן מסחר הינה הפרה של פקודת סימני מסחר [נוסח חדש], תשל"ב-1972.  

הפרת סימן מסחר – למה צריך לרשום סימן כזה?

אם אתם חוששים ולא רוצים שבמקרה שלכם תהיה הפרת סימן מסחר, אתם צריכים קודם כל כמובן לבצע רישום. בקשות לרישום סימני מסחר מוגשות למחלקת רישום סימני מסחר, ואז הבקשה נבחנת מה שיכול לקחת גם מעל לשנה. כל בקשה נבחנת בקפידה האם היא עומדת בדרישות ובתקנים, ובסופו של דבר כל תנאי הרישום מתמלאים ורישום סימן המסחר נכנס לתוקף. אם מישהו יפר את סימן המסחר מה שאומר שהוא יעשה בו שימוש, בעל העסק שנפגע יהיה רשאי לתבוע את המפר ולדרוש ממנו פיצויים על הנזקים שהוא עשה לו. 

הסיבות לרישום סימן מסחר הן מגוונות, בראש ובראשונה, הסיבה העיקרית היא למנוע מאדם אחר להשתמש בשם שלך (בסימן המסחר) על מנת להציג ו/או לסמן את המוצרים או העסק שלו.

סיבה נוספת היא הרתעה וקבלת פיצויים אף ללא הוכחת נזק, זה אחד היתרונות של סימן מסחר רשום מול סימן מסחר שאינו רשום.

יתרון נוסף הוא שעצם הרישום של סימן מסחר מהווה אינדיקציה לקדימות כשבאים לרשום את הסימן במדינות מחוץ לישראל. מדוע לרשום את הסימן בחו"ל? קודם כל כדי להשיג את אותם היתרונות בחו"ל ובאינטרנט בעיקר. רישום סימן מסחר בחו"ל הוא אחד הכלים הכי יעילים כנגד הפרת סימן מסחר בחו"ל ובאינטרנט, באמזון איביי ועוד. זהו כלי יעיל, לא מסובך, וקל לשימוש בהקשר של אכיפה בפועל.

למצוא את עורך הדין המתאים...

אם אתם רוצים להימנע ממצב של הפרת סימני מסחר או במידה ואתם לא יודעים אם מה שאתם עומדים לעשות הוא חוקי או לא, או אם אתם רוצים בעצמכם לרשום סימן מסחר על העסק או המוצר שלכם, אתם צריכים למצוא עורך דין קניין רוחני שיבצע את זה עבורכם. 

אל תתפשרו על רישום סימן מסחר אצל עורך דין שאינו מתמחה בתחום הקניין הרוחני, זאת כי פעמים רבות, תמצאו את עצמכם עם סימן מסחר רשום שבמקרה של הפרת סימן מסחר אמיתית תגלו שאין לו שיניים ואין לו שום תועלת אמיתית. זכרו- לא כל סימן מסחר יגן עליכם בעת הצורך!

עורך דין קניין רוחני הוא כזה שמכיר את כל החוקים והטכניקות להשיג לכם רישום נכון ויעיל של סימן מסחר וזכויות קניין רוחני. כזה שיודע איך לעשות את זה בצורה נכונה, יודע איך להגיש את מה שצריך להגיש ומה לעשות במקרה של הפרה כדי לשמור לכם גם על הכיס וגם על הזכויות. 

משרד עו"ד כמו משרד עו"ד עומרי סגל הוא המשרד אותו אתם מחפשים. ניסיון רב ברישום והגנה בפועל על זכויות קניין רוחני בארץ ובחו"ל, אין ספור לקוחות עבר מרוצים, שירות אישי ואדיב ותוצאות משביעות רצון. אין לכם מה לחפש בשום מקום אחר... 

הפרת סימן מסחר – מה חשוב לדעת?

בשביל לדעת על הפרת סימן מסחר חשוב לדעת קודם מהו בכלל סימן מסחר. עסקים משווקים את עצמם בדרכים שונות ואחד הדברים החשובים ביותר בשיווק הוא יצירת תחושה של משהו מוכר, משהו שכבר נראה קודם לכן כמו גם משהו שיצור הזדהות.

דוגמא טובה לכך הוא התינוק של אוסם, דמות שאין מי שלא מכיר אותה ומי שנחשף אליה בפרסומת או בכל אמצעי תקשורת שהוא, עושה מיד בראש את ההקשר לאוסם. כך גם לוגואים שונים כמו הלוגו הסגול של סלקום שכולם מכירים, כך גם צלילים שונים, ספרות, אותיות ולפעמים אפילו צבעים. כל אלו הם סימני מסחר, הדרך של בעל העסק לסמן את הסחורה שלו או השירות שלו.

רישום בשביל למנוע הפרת סימן מסחר

תארו לעצמכם שכל אחד היה יכול לעשות שימוש בכל סימן מסחר של כל חברה או עסק שהוא? תארו לכם שהייתם יוצרים סימן מסחר כלשהוא, משקיעים בשיווק של סימן המסחר עד שכולם מכירים אותו ומזהים אותו עם העסק שלכם ואז הייתם מגלים שהוא מככב בעסק אחר? שעסק אחר משתמש בשם העסק שלכם כדי למשוך לקוחות! זה בהחלט היה פוגע בכם עסקית והייתם מרגישים את זה מהר מאוד בכיס... בדיוק בשביל זה יש רישום סימן מסחר, בשביל למנוע הפרת סימן מסחר. את הבקשה מגישים למחלקת סימני מסחר ולאחר בדיקה של רשם סימני המסחר מתקבל האישור. רישום של סימן מסחר הוא ל-10 שנים והוא כרוך כמובן בתשלום אגרה. בתום 10 השנים תוכלו לחדש את רישום הסימן שוב ושוב לשמירה על המותג שלכם שנים רבות מאוד. 

מה היא הפרת סימן מסחר?

בעלות סימן מסחר היא למעשה זכות בלעדית להשתמש בסימן המסחר בטריטוריה בו סימן המסחר רשום ובתוקף. כך למעשה, הפרת סימן מסחר מתרחשת כאשר מישהו לא מורשה משתמש בסימן המסחר שלכם ללא הרשאה. חשוב להבין שרישום סימן מסחר מגן עליכם רק בטריטוריה בה סימן המסחר רשום. כלומר, אם נרשם סימן מסחר בישראל בלבד, זה לא יגן עליכם אם מישהו ירצה להשתמש בסימן המסחר הזה באתר של אמזון.קום. מחוץ לישראל- השימוש בסימן המסחר לא ייחשב הפרת סימן מסחר.

האם רישום סימן מסחר מבטיח שמישהו לא ינסה להפר את סימן המסחר שלי?

לא. כמו שעצם האיסור על גניבה לא מבטיח שאף אחר לא ינסה לגנוב. אם יש לכם עסק שמוכר מוצרים באינטרנט וברצונכם להגן עליו מפני חיקויים, זיופים ושימוש לא מורשה בסימן המסחר שלכם, ראו מידע נוסף כאן.  

אפשר להתנגד לרישום סימן מסחר?

כן. לפי סעיף 24 בפקודת סימני המסחר, כל אדם יכול להגיש התנגדות לרישום סימן מסחר תוך שלושה חודשים מיום פרסומו של הסימן להתנגדויות מטעם הציבור. חלון הזמן הזה מתרחש לקראת סיום הליך הרישום של הסימן.  הסיבות המצדיקות התנגדות לרישום סימן מסחר הן או שהמתנגד טוען כי הוא הבעלים של סימן המסחר, או שישנן סיבות בגינן הרשם היה צריך להתנגד לרישום הסימן מלכתחילה, לדוגמא, אם סימן המסחר לא יוצר הבחנה בינו לבין סחורה של מתחרים (דרישת אופי מבחין), סימן שיש בו כדי להטעות את הציבור, סימן המעודד תחרות לא הוגנת במסחר, אם הסימן מכיל בתוכו מונחים אסורים כגון  "פטנט", "נרשם פטנט", "על פי כתב ממלכתי", "רשום", "מדגם רשום, "עיצוב", "עיצוב רשום", "עיצוב לא רשום", "זכות יוצרים", "חיקויו של זה – זיוף" וכדומה. ישנן סיבות נוספות בפקודת סימני המסחר. במידה וברצונכם להתנגד לרישום סימן מסחר של מתחרה, מומלץ לפנות לעו"ד העוסק בתחום הקניין הרוחני.

מה העונש על הפרת סימן מסחר?

לפי סעיף 60 לפקודת סימני המסחר, בית המשפט רשאי להטיל צווי מניעה, עונש מאסר, להטיל קנסות ועוד. בפועל, לרוב מדובר בעונשים כספיים וגובהם ייקבע בהתאם למספר שיקולים הקשורים למידת החומרה של המקרה הספציפי. האם מדובר בהפרת סימן מסחר בהיקף מסחרי? האם הפרת הסימן המסחר הייתה נגועה בחוסר תום לב? ועוד. 

התראה על הפרת סימן מסחר

במידה וקיבלתם מכתב התראה על הפרת סימן מסחר, מומלץ לכם בחום להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום ויפה שעה אחת קודם. 

בשביל לרשום סימן מסחר חזק צריך עורך דין מומחה בתחום!

אם אתם רוצים לדעת יותר על הפרת סימן מסחר כמו גם לרשום את סימן המסחר בצורה נכונה על מנת שהוא יהיה מוגן באמת, אתם צריכים את עו"ד עומרי סגל שיסייע לכם. רישום לא מקצועי של סימן מסחר עלול לגרור דחייה של הבקשה. 

במקרים אחרים, רישום לא מקצועי של סימן המסחר ישיג לגם סימן מסחר רשום שלא שווה את הנייר עליו הוא מודפס. לא כל סימן מסחר הוא אפקטיבי. אופי ודרך הרישום צריכה להתאים לאופי השימוש שלכם בסימן המסחר ואופי הפרות סימן המסחר הפוטנציאליות.

לכן חשוב שמי שיטפל בזה עבורכם יהיה עורך דין עם ניסיון ספציפי בתחום, עם רזומה עשיר ועם אין ספור לקוחות מרוצים כמו עו"ד עומרי סגל. 

הגנה על סימן המסחר שלכם כמו גם על כל קניין רוחני אחר של העסק חשובים מאין כמוהם, ואל תתפשרו על פחות מהטוב ביותר!