עורך דין פטנטיםעורך דין פטנטים הוא למעשה עורך דין המתמקצע בתחום הפטנטים והקניין הרוחני. הוא רשאי לערוך פטנטים ולספק ייעוץ בתחום הפטנטים והקניין הרוחני בכלל. 

האם עורך פטנטים צריך להיות גם עורך דין?

התשובה הקצרה לשאלה " האם עורך פטנטים צריך להיות גם עורך דין?" היא לא. עורך פטנטים הוא אינו עורך דין. גם עורך פטנטים וגם עורך דין פטנטים רשאים לעסוק ולייעץ בתחום הפטנטים. עם זאת, עורך פטנטים אינו בעל השכלה משפטית במובנה הרחב אלא השכלתו המשפטית מתמקדת בחוקים ספציפיים ביניהם חוק הפטנטים, סימני המסחר והמדגמים (ובשמו הנוכחי, חוק העיצובים החדש) אך עורך פטנטים פחות מתמצה ברזי השימוש בפועל בפטנט בבתי המשפט בליטיגציה. 

ישנם מקרים בהם דרך הפעולה המומלצת היא כזו שאינה נמצאת בחוק הפטנטים אלא בחוקים משיקים המסדירים תחומים חופפים וצמודים כגון חוק עוולות מסחריות ובמקרים כאלו רק עורך דין יוכל לספק ייעוץ והכוונה מתאימה.

מעבר לכך, גם כאשר מדובר ברישום פטנט על המצאה טכנולוגית גרידא, עורך דין פטנטים העוסק שנים רבות בתחום הינו בעל כל הכלים הנדרשים על מנת להגן על ההמצאה שלכם כדבעי, בין אם בעצמו ובין אם על ידי שימוש בעו"פ חיצוני להגדרה הטכנית של ההמצאה.

עורך דין פטנטים 

כמו עורך פטנטים, עורך דין פטנטים רואה את החשיבות של רישום הפטנט באופן מדויק ומקצועי, אך מצד שני, עורך דין פטנטים מקצועי מגן על ההמצאה שלך גם תוך התחשבות בהיבטים עסקיים ומסחריים אשר הינם חשובים לא פחות. 

בין היתר, עורך דין פטנטים טוב שם עצמו במקום של המעתיקן הפוטנציאלי, זה שינסה להשתמש בהמצאה שלך באופן שיעקוף את הפטנט אך לא יפר אותו באופן ישיר. עורך דין פטנטים הוא זה שבמידת הצורך, משתמש בפועל בזכות הפטנט על מנת להגן על ההמצאה שלך בבית משפט או מול גופים אחרים. 

מסיבה זו, במידה וברצונך להגן על הפטנט בביהמ"ש או לתבוע אחר על הפרת הפטנט שלך- עורך פטנטים צריך להיות מלווה בעורך דין (רצוי מאוד עורך דין פטנטים - המתמחה בפטנטים וקניין רוחני).   

עורך דין פטנטים

עורך דין פטנטים הינו עורך דין המתמחה בהגנה על קניין רוחני. בשונה מעורך פטנטים, ההשכלה המשפטית וההתמחות בתחום הקניין הרוחני במובנו הרחב מאפשרת לעורך דין פטנטים להשתמש בקשת רחבה יותר של אפשרויות הגנה שהחוק מעניק לבעל הקניין הרוחני.

כך או כך, תמיד חשוב וחיוני לוודא שעורך דין הפטנטים או עורך הפטנטים מבין את ההמצאה שלך לעומק. אחת הטעויות הקשות יותר לתיקון בדיעבד היא פער בהבנת ההמצאה בין עורך הבקשה לבין הלקוח. לעניין זה אין זה משנה, אם מדובר בעורך פטנטים או עורך דין פטנטים- מי שמבין את ההמצאה באופן הטוב ביותר הוא הממציא בעצמו! 

לכן הדרך הכי מומלצת לוודא שההמצאה שלך היא בדיוק זו שמוגדרת בבקשת הפטנט היא לחקור את עורך הבקשה אודות המאפיינים השונים של ההמצאה כפי שאלו מוגדרים במסמך בקשת הפטנט, על מרכיבים, תהליך השימוש וכו'- זאת לאחר שהבקשה מוכנה אך בטרם הגשתה.

עו"ד עומרי סגל הוא איש המקצוע שלכם בכל מה שקשור לעריכת פטנטים והגנה עליהם בפועל. עדיף שההגנה על הקניין הרוחני שלך ינוהל וייערך על ידי מי שמכיר את התמונה הכוללת- עריכת הפטנט וגם ההגנה עליו בפועל. אז אם חיפשתם עורך דין פטנטים, נדמה שהגעתם אל הכתובת הכי מקצועית ונכונה עבורכם.

 

בבואכם לבחור עורך דין פטנטים חשוב לשים לב לשני דברים עיקריים- 

עורך דין שעיקר עיסוקו הוא רישום פטנטים והוא מומחה ובעל ניסיון בנושא, הדבר השני הוא התמחות עורך הדין בהגנה בפועל על פטנטים, זאת כדי שהפטנט יירשם בצורה שמקלה על הוכחת הפרת הפטנט במקרה הצורך וגם כדי שיהיה מי שיידע איך להשתמש בפטנט שלכם בצורה הטובה ביותר. 

הליך רישום הפטנט 

עורך דין פטנטים ידאג ללווות אתכם לכל אורך שלבי רישום הפטנט כדי שהוא יבוצע על הצד הטוב ביותר וימנע מכם כאבי ראש מיותרים כך שתוכלו להיות רגועים שהקניין הרוחני שלכם מוגן. 

ההליך הראשוני הוא בדיקת פטנטביליות. בדיקה זו בוחנת את סיכויי ההמצאה שלכם להירשם כפטנט על ידי חיפוש פרסומים בתחום ההמצאה ובדיקה האם קיים פטנט או פרסום דומה בעולם. חיפוש אחר פרסומים ופטנטים קרובים היכולים להזכיר את ההמצאה יכול לחסוך כסף רב והרבה עוגמת נפש. בעצם, זו אחת הדרכים לבחון האם ההמצאה שלכם ייחודית מספיק כדי להשקיע בה זמן, מאמץ וכסף או האם עדיף לוותר על הגשת בקשת הפטנט (אם קיים פטנט או אפילו סתם פרסום באינטרנט שניתן ללמוד ממנו על לב ההמצאה שלכם אז זה יכול לחסום את האפשרות שלכם לרשום פטנט על ההמצאה). במידה ויש אור ירוק להמשיך לאחר בדיקת הפטנטביליות מגיעים לשלב עריכת הבקשה לרישום הפטנט. 

זהו שלב קריטי במיוחד, אשר מומלץ לעשות בצורה חכמה ומדוייקת. עריכת בקשת הפטנט צריך להיות מנוסח בדרך שגם תתאר ותספק תיאור מפורט מספיק אודות ההמצאה שלכם אך גם תגדיר בפירוט ובתביעות הפטנט דרכים אלטרנטיביות למימוש ההמצאה על מנת לחסום כל מתחרה עתידי שירצה לעקוף בצורה מתחכמת את הפטנט שלכם, או לרשום פטנט המזכיר את הרעיון שלכם. 

לאחר שהעורך דין פטנטים שבחרתם ביצע את הפעולות הנ"ל בצורה המיטיבית הגעתם לשלב הגשת הפטנט. מועד הגשת בקשת הפטנט הוא תאריך הקדימה שלכם שממנו ייחשב תחילת תוקף הפטנט אם וכאשר הוא יאושר לרישום.  מומלץ להתייעץ עם העורך דין פטנטים שלכם היכן ובאיזה אופן להגיש את בקשת הפטנט כדי לקחת בחשבון מה הכי מתאים בשבילכם- מסלול שיתמקד במהירות קבלת הפטנט במדינה מסוימת (לדוגמא אם יש שם מישהו שעומד להתחיל להשתמש בהמצאה שלכם) או "תפיסת תאריך" ודחיית הוצאות ככל שניתן עד שיהיה משקיע שיעזור בנשיאת העלויות הכרוכות בהליך רישום הפטנט. לאחר שהפטנט שלכם יאושר ורישום הפטנט יושלם, מועד הגשת הבקשה יחול רטרואקטיבית על הפטנט. 

באופן כללי, רישום פטנט נועד למספר שימושים. העיקרי שבהם הוא כמובן זכות המונופול של השימוש בהמצאה/ הפקת הרווחים מההמצאה. במקרים אחרים, רישום פטנט נועד לצורך גיוס מימון למיזם. הגשת בקשה לרישום פטנט מעידה על רצינות היזמים ותומכת ביצירת ההבנה בעיני המשקיעים כי אתם דוחפים את המוצר שלכם קדימה, זה מעיד על האמונה שלכם בהצלחת המוצר/ המיזם ועל ההסתברות שאתם לא מתכוונים להשאיר את הרעיון כרעיון בלבד אלא להפוך אותו לדבר מוחשי וממשי. 

עורך דין פטנטים תל אביב- בחרו במשרד עורכי הדין סגל ושות' 

משרד עורכי הדין הייחודי של סגל ושות' מתמחה בדיוק בנושא שאתם צריכים- רישום והגנה על זכויות קניין רוחני, יזמות ורישום פטנטים. מדובר במשרד עורכי דין מהמעולים בתחום, אשר ילוו אתכם בצורה המקצועית והבטוחה ביותר לתחילת ההצלחה שלכם בעולם היזמות והעסקים.

במידה ואתם מחפשים עורך דין פטנטים במרכז תדעו שמצאתם וכי אתם יכולים רגועים ובטוחים שאתם נמצאים בידיים הנכונות.