מחלקת פטנטיםמחלקת פטנטים היא אחת המחלקות  בתוך רשות הפטנטים. ברשות ישנן מגוון מחלקות, ביניהן מחלקת סימני מסחר, מחלקת עיצובים מחלקת PCT ומחלקת פטנטים. גם מחלקת PCT וגם מחלקת פטנטים מטפלות בנושאי בחינה וטיפול בבקשות פטנטים ובנושאים קשורים כפי שיפורט בהמשך. 

למחלקת הפטנטים ברשות מוגשות בקשות לפטנטים מכל העולם. לאחר ההגשה, בקשת הפטנט מופנית לתחום האמצאה אליו היא שייכת, שם היא תיבחן על ידי בוחן שהוא מהנדס או אקדמאי המתמחה באותו תחום. אם הבקשה עונה על דרישות החוק והתקנות הרלוונטיות, היא תזכה להירשם כפטנט.

אחד ההבדלים בין מחלקת PCT למחלקת פטנטים הוא שמחלקת PCT מטפלת בבקשות פטנט שנמצאות בשלב הבין לאומי והוגשו ככאלו ובתקשורת מול משרדי הבחינה הבין לאומיים במדינות נוספות. מחלקת פטנטים מתעסקת יותר בבקשות פטנט שהוגשו פה בארץ או שהוגשו בחו"ל ולאחר מכן הוגשו פה בישראל בשלב הלאומי של רישום בקשת הפטנט.  

מה ניתן לבצע באמצעות האתר של מחלקת פטנטים?

חיפוש במאגרי פטנטים - באתר ל מחלקת פטנטים ניתן לבצע חיפוש עצמאי במאגרי החיפוש הלאומי ובין לאומיים באופן עצמאי. כך תוכלו בשלב הראשוני, עוד לפני שאתם יוצרים קשר עם משרד עו"ד פטנטים, לחפש ולבדוק בעצמכם האם הרעיון שלכם כבר קיים. כמובן שללא הכשרה או ידע קודם זה מאתגר וממצאי החיפוש לא הכי מבטיחים (כלומר אם מצאתם משהו זהה אז הוא קיים, אך במידה ולא מצאתם כמו ההמצאה שלכם- זה לא אומר שזה לא קיים) ולכן עדיין תמיד מומלץ לבצע חיפוש פטנטים נוסף באמצעות המשרד שייצג אתכם בתהליך רישום הפטנט (בדיקת פטנטביליות). במידה ותרצו לחפש כבר עכשיו במאגר הפטנטים הישראלי, לחצו כאן. בשביל שימוש במאגר בין לאומי, תוכלו גם לחפש בגוגל פטנטס (Advanced search) או כאן.

תשלום אגרות - עוד דברים שניתן לבצע באמצעות האתר של מחלקת פטנטים הוא תשלום אגרות. עצם השימוש באפשרות התשלום הישירה יכולה להיות עדיפה לעיתים, לדוגמא אם וכאשר תרצו תוכלו לפצל תשלומים דרך כרטיס האשראי שלכם במקום להעביר את כל התשלום למשרד העו"ד המייצג כדי שהוא ישלם בד בבד עם הגשת המסמך הרלוונטי (ללא תשלומים). 

הגשות - מחלקת פטנטים מאפשרת גם הגשה עצמאית של בקשות פטנט על ידי הממציאים/ אנשים פרטיים. יובהר כי זו אינה אופציה מומלצת לאף אחד מהסיבה הפשוטה שבמקרה הזה הניסיון לחסוך בכסף, ברוב המוחץ של המקרים ייגמר בכאב לב, כאב ראש וגרימת נזקים לאפשרות רישום האמצאה כפטנט. עריכת פטנט, כמו גם נושא ההגשה והתנהלות עם הבירוקרטיה הרלוונטית הקשורה לאמנות בין המדינות מצריכה הכשרה מתאימה והיכרות עם התחום. 

קבלת מידע - מחלקת פטנטים מספקת באתר שלה מידע מקיף ביותר אודות כל מה שקושר לעבודתה, מסגרות זמנים, פרסומים של פטנטים והודעות, כל מה שניתן לחשוב עליו (חוץ ממה שלא מפורסם) ואפילו מידע נרחב אודות נהלי העבודה שלה ושל בוחני הפטנטים במסגרת הבחינה של בקשות הפטנט, הנחיות לבחינת בקשה לפטנט, אחידות האמצאה, חידוש והתקדמות אמצאתית, מתודולוגיות חיפוש ידע קודם ועוד.

שינוי פרטים - באתר של מחלקת פטנטים ניתן גם לבקש שינוי ו/או עדכון פרטים מסוגים שונים כגון פרטי בעלי בקשת הפטנט (או הפטנט), שינוי בעלות, רישום זכויות רישיון, שעבודים, ועוד. לעדכונים מסוימים יש גם צורך בתשלום אגרה מתאימה. 

התנגדות לרישום בקשת פטנט - עוד פעולות שניתן לבצע באמצעות האתר של מחלקת פטנטים הוא לקבל מידע ולהגיש התנגדות לרישום של פטנט של מישהו אחר. מתחרה לדוגמא. למידע נוסף אודות מתי זה כדאי, למי ואיך, לחצו כאן.

חוק ותקנות - באופן מתבקש באתר של משרד ממשלתי כמו של מחלקת פטנטים, ניתן למצוא שם גם גישה לחוקים והתקנות הרלוונטיות.

הוראות העבודה של מחלקת פטנטים, לרבות פירוט אודות אופן ודרכי הבחינה לפיהן בוחני הפטנטים מחליטים האם אמצאה מסוימת ראויה להירשם כפטנט או שישנם אלמנטים בבקשת הפטנט 

אם אתם מחפשים משרד עו"ד עם היכרות מעמיקה בעבודה מול מחלקת פטנטים, הגעתם למקום הנכון. יש לכם מן הסתם המון דברים שאתם רוצים לברר. אתם רוצים לברר כמה זמן בכלל ייקח לרשום את הפטנט שלכם ואיך תדעו שאכן מדובר על פטנט ושזה לא נמצא כבר איפשהוא בשימוש, וכמובן, כמה יעלה לכם כל התענוג הזה סביב הפטנט. חשוב שתדעו שאין תשובה אחת לכל אחת מהשאלות הללו. יש משתנים רבים כמו איפה אתם רוצים לרשום את הפטנט בארץ או בחו"ל, אם בחו"ל אז באילו מדינות ועוד דברים רבים אחרים. אתם צריכים משרד עורכי דין עם כמה שיותר ניסיון כדי שיוכל לתת לכם מענה על כל השאלות הללו וחשוב יותר, משרד שיודע איך לבצע את ההליך בצורה נכונה.

למשרד עו"ד סגל עורך דין ניסיון רחב בתחום, שם ישמחו לתת לכם שירות לא פחות ממדהים מתוך היידע והניסיון הרב שנצבר במהלך השנים. בשביל הפטנט שלכם אל תתפשרו. אל תוותרו על ההצלחה ופנו לעורך הדין המתאים והטוב ביותר עבורכם.