כמעט לכל אחד מאיתנו יש את החלום לעשות את האקזיט הבא, להמציא משהו שישנה את העולם או לפחות משהו שישנה את מצב חשבון הבנק שלנו. יש אין סוף רעיונות בכל תחום שהוא שאפשר לפתח ולממש, יש מוצרים שאפשר לייצר לטובת האנושות או לשדרג כאלו שכבר קיימים, יש שירותים שיכולים לשפר את איכות החיים ויש לא מעט דברים שאפשר לחשוב עליהם, אם יש קצת יצירתיות.
אבל בשביל שהיצירתיות הזו גם תישמר מבחינה חוקית או במילים אחרות, בשביל שאף אחד לא יגנוב את הרעיון, צריך רישום פטנטים מקצועי. איך עושים את זה? בעזרתו של עורך דין מומחה בתחום- עורך דין פטנטים.
רישום פטנטים – אינטרס של המדינה
רישום פטנטים הוא כמובן אינטרס של בעל הרעיון לפטנט. הוא רוצה לשמור עליו והוא רוצה שהרעיון יישאר רק שלו, כדי שאף אחד לא יוכל לעשות בו שימוש ולהרוויח את התהילה והכסף במקומו. אבל זה לא רק האינטרס של בעל הפטנט. זה גם אינטרס של המדינה שמצידה מעודדת רישום של פטנטים. למה היא מעודדת רישום של פטנטים? כי היא רוצה להמריץ את היוצרים ליצור ובכך לעזור לצמיחת המשק. בסופו של דבר יצירה היא משהו שגם יכול להימכר, וכשמשהו נמכר ולא משנה מה זה, המדינה כמובן מרוויחה מזה. לכולם יש אינטרס ברישום הזה.
רישום פטנטים כמה זה עולה?
למאמר המלא על כמה עולה לרשום פטנט, יש להקליק כאן. יש הרבה גורמים שמשפיעים על התשובה הזו, ביניהם מספר המדינות בהן הפטנט נרשם, הקושי וההתנגדויות של בוחני הפטנטים להמצאה הספציפית, מי המשרד שמטפל לכם בנושא ועוד ועוד.
רישום פטנטים- המדריך המלא- למדריך המלא לחצו כאן.
עורך דין מומחה לרישום פטנטים
רישום פטנטים הוא משהו שלא יכול להתבצע על ידי כל אחד. צריך לדעת איך לבדוק האם באמת מדובר על פטנט וצריך לדעת איך ואיפה לרשום את הפטנט, וכמובן, אם מדובר על פטנט שעומד להיות בן לאומי, פטנט אותו אתם רוצים לרשום גם מחוץ לגבולות ישראל, לא תוכלו לעשות את זה לבד. לא פעם ולא פעמיים יוצרים איתי קשר אנשים שניסו לרשום פטנט באופן עצמאי ומבקשים להציל אותם כשזה מאוחר מידי. דיני הפטנטים אינם סלחניים במיוחד, בין היתר לעמידה בכללים ואי עמידה בזמנים. כך, במקרים רבים התוצאה היא שהממציא העצמאי יפרסם את ההמצאה שלו ויהרוס במו ידיו את האפשרות שלו לרשום פטנט על ההמצאה שלו.
איך תעשו את זה? תשכרו את שירותיו של עורך דין מומחה בתחום, עורך דין כמו משרד עו"ד עומרי סגל. משרד כזה ילווה אתכם מהרגע הראשון שהרעיון שלכם יקרום עור וגידים, הוא יאפשר לכם לרשום את הפטנט שלכם בצורה נכונה. עם רמה מקצועית גבוהה וניסיון כמו של משרד עו"ד עומרי סגל בתחום, אתם יכולים להיות רגועים שהפטנט שלכם בטוח
רישום פטנטים – שאלות ותשובות נפוצות
אולי תופתעו לדעת כמה אנשים מתעניינים בהליך רישום פטנטים בישראל. אנשים לא מפסיקים להמציא המצאות ולהעלות רעיונות חדשים, אותם הם רוצים לעגן מבחינה חוקית ובפועל להגן על הזכויות שלהם. בכדי לעשות זאת, יש לרשום את הפטנט בצורה מסודרת. במידה וגם אתם מתעניינים בנושא אבל עוד יש לכם כמה שאלות, אנחנו מזמינים אתכם להמשיך לקרוא.
מול מי צריך להתנהל בכדי לרושם פטנט?
רישום פטנטים הוא הליך שנעשה אל מול עורך דין פטנטים או מול עורך פטנטים והם פועלים מול רשות הפטנטים במשרד המשפטים (כשמדובר ברישום פטנטים בישראל). רשות הפטנטים היא הגורם המרכזי והמאגד של הפטנטים במדינת ישראל. במידה ואתם מעוניינים ברישום פטנטים או פטנט מסוים בחו"ל, התקשורת תהיה מול עורך דין פטנטים/ עו"פ שיהיו בקשר עם סוכן מקומי (שהוא גם צריך להיות עו"ד/ עו"פ) באותה מדינה ואותו סוכן יהיה בקשר עם רשות הפטנטים של אותה מדינה בה נרשם הפטנט.
כיצד הליך הרישום פטנטים מתבצע?
בכדי לקבל אישור לפטנט מסוים, נדרש להגיש בקשה רשמית ומסודרת אל רשות הפטנטים. לאחר זמן מה, ראשית הרשות תבצע בחינה טכנית של בקשת הפטנט על מנת לוודא שהבקשה עומדת בדרישות הפרוצדוראליות. לאחר השלמת הבחינה הטכנית, בוחן מטעם רשות הפטנטים יבחן את בקשת הפטנט "בחינה מהותית" בה הבוחן יבדוק האם הרעיון שלכם חדשני, האם יש לו שימוש בתעשייה והאם יש בהמצאה שלכם התקדמות המצאתית ביחס לידע הקיים בזמן בו הוגשה בקשת הפטנט. עד שמגיעים לבחינה המהותית יכול לקחת גם שנתיים ומעלה (כן, רישום פטנטים זה לא "תיק תק"). אם רוצים לקצר את זמן הבחינה, ניתן לבקש זאת מרשות הפטנטים ואישור זירוז הבחינה יהיה גם כפוף לתשלום אגרות (שנכון ליום כתיבת שורות אלו, מסתכמות ב 1,030 ₪).
כך או כך, לאחר ביצוע הבחינה המהותית, הבוחן מטעם רשות הפטנטים ישלח לכם תשובה ראשונית– האם בקשת הפטנט שלכם אושרה או לא. חשוב לקחת בחשבון שלמעלה מ80% מהבקשות אינן מקבלות תשובה ראשונית שאומרת שבקשת הפטנט מאושרת. לרוב, דו"ח הבחינה הראשוני לא מקבל את כלל התביעות כפי שנוסחו בבקשת הפטנט ואז צריך לנהל דיאלוג מול הבוחן על מנת לדייק ולהבחין את החלק של ההמצאה שראוי להירשם כפטנט והחלק שלא (כמובן שישנן בקשות שמתקבלות במלואן ואפילו בפעם הראשונה. זה תלוי בהרבה משתנים, בין היתר בתחום ההמצאה, בניסוח התביעות, בבהירות החומר הנתבע כחדש בתביעות בקשת הפטנט וגם בהבנת הבוחן את ההבדלים בין ההמצאה שלכם לבין הפרסומים שנמצאו כרלוונטיים. כך או כך, חשוב להיעזר בסבלנות משום שתהליך רישום פטנטים והאישור שלהם עלול לקחת כמה שנים, בטח כשמדובר ברישום פטנט במספר מדינות.
האם רישום פטנטים כרוך בתשלום?
בכדי לרשום את הפטנט כשלכם, יהיה עליכם לשלם אגרה בגין הגשת הבקשה לרישום הפטנט לרשות הממשלתית. בנוסף, חשוב לדעת כי במידה והפטנט שלכם התקבל, יהיה עליכם לשלם אגרה בגין קיבול הפטנט וגם אגרות בהמשך הדרך בגין חידוש הפטנט (חידוש פטנט בהקשר זה מתייחס לאגרה להשארת פטנט רשום בתוקף) מידי כמה שנים עד לתום תקופת הפטנט בתום 20 שנה מיום הגשת הבקשה.
תשלומים נוספים שיידרשו במסגרת רישום פטנטים במדינות אחרות הן מגוונות, תהיינה אגרות הגשה בכל מדינה בה יירשם הפטנט, שכר טרחה של העמיתים בחו"ל שיטפלו ברישום הפטנט בכל מדינה, תרגומים במידת הצורך ועוד.
האם ניתן להגיש בקשה לפטנט בכל שפה?
בישראל, כמו הגשה של כל טופס ממשלתי, גם את הבקשה לרישום פטנט ניתן להעביר בעברית, ערבית או אנגלית. אך מובהר כי למעלה מ90% מבקשות הפטנט בארץ מוגשות בשפה האנגלית, זאת גם מטעמי יעילות כיוון שבהמשך הדרך ניתן יהיה להשתמש בגרסה האנגלית במדינות נוספות.
האם אוכל להעביר את הפטנט שלי לאדם אחר אם ארצה בכך?
בוודאי. הרשויות בישראל רואות בפטנט רשום כקניין לכל דבר ועניין, כך שכל אדם יכול להעביר את הזכויות ורישום הפטנט שלו לאדם אחר אם הוא ירצה בכך. ניתן להעביר את הפטנט באמצעות ירושה, להעניק אותו במתנה לאדם קרוב, למכור, ואפילו "להשכיר" באופן בו מעניקים רישיון שימוש לזמן מוגבל ואף בטריטוריה מסוימת בזכויות הנובעות מהפטנט.
באופן דומה, גם בחו"ל ניתן לבצע את כלל הפעולות הללו.
אנחנו במשרד עו"ד עומרי סגל מקווים שהצלחנו לעשות לכם קצת סדר בנוגע להליך רישום פטנטים ולענות לפחות על מקצת השאלות שהיו לכם בנושא. במידה וגם את זקוקים לשירותים משפטיים בנושא, נשמח לעמוד לשירותכם ולשמוע מכם באמצעות הטלפון שלנו: 073-3745060.