על מנת לשמור פטנט בתוקף יש לשלם בכל מדינה בה הפטנט רשום דמי חידוש בהתאם לזמנים הקבועים בדין המקומי של כל מדינה ומדינה לעניין חידוש פטנט.
בחלק מהמדינות, יש לשלם דמי חידוש פטנט עוד לפני שהפטנט קובל לרישום, זאת, ע מנת לשמור על הבקשה במסלול הנחוץ לשם השלמת הרישום של הפטנט.
הליכי חידוש פטנט כרוכים בתשלום אגרה ממשלתית.
בישראל, התקופה הראשונית של הפטנט הינה לשלושה חודשים בלבד! לאחר תשלום דמי החידוש הראשונים, יהיה על בעל הפטנט להמשיך ולשלם דמי חידוש פטנט עד לתום תקופת תוקפו המקסימלי של הפטנט.
לרוב, יהיה על בעל הפטנט לשלם דמי חידוש פטנט מידי 4 שנים, אך אופן החישוב המדויק משתנה בין מדינה למדינה.
חשוב לזכור כי הרשם לא חייב לשלוח מכתבי התראה או תזכורת לקראת תום התקופה והאחריות לשלם את הדמי חידוש פטנט עדיין חלים על בעלי הפטנט.
במידה ולא משולמים דמי חידוש פטנט במועדם או תוך מסגרת הזמנים שהוקצתה לכך, הפטנט יאבד מתוקפו ויהיה לא ניתן לאכיפה מול מפרים פוטנציאלים.
במידה ולא שילמת דמי חידוש והפטנט איבד את תוקפו, ניתן להחיות את הפטנט בתנאי שלא עבר פרק זמן גדול מידי. תנאי החייאת הפטנט משתנים בין מדינה למדינה.
יוער כי ישנם מקרים לא מועטים של הונאות באינטרנט בהן נשלחים לבעלי פטנט מכתבי דוא"ל המתריעים לבעל הפטנט כי הפטנט עומד לאבד תוקפו במידה ולא ישולמו דמי חידוש פטנט במהרה לחשבון עלום בחו"ל.
על מנת להימנע מהונאות אלו מומלץ לוודא מול עורך דין קניין רוחני / עורך הפטנטים האם מדובר בהתראה אמיתית על הצורך בתשלום חידוש פטנט או שמא מדובר בניסיון הונאה.