רישום סימני מסחראנחנו במשרד עו״ד עומרי סגל מקבלים מכם לא מעט שאלות בנוגע להליך רישום סימני מסחר בארץ ובחו"ל, אז החלטנו לענות על כמה מהן פה שיהיו זמינות לכולם אחת ולתמיד. כאן למטה תוכלו למצוא את השאלות הנפוצות ביותר בתחום ואת התשובות עליהן.

האם כל עסק צריך לרשום את סימני המסחר שלו? 

לא. זה מומלץ אבל ממש לא חובה. החוק בישראל לא מחייב את כלל העסקים הפועלים במדינה לבצע רישום של סימני המסחר שלהם, אך פעמים רבות מדובר במהלך כדאי וחכם. כך, עסק יוכל להבדיל את עצמו מהמתחרים לאורך שנים ולשמור על הבידול הזה על ידי חסימת התחרות מלעשות שימוש במוניטין של העסק שלכם על מנת לקדם את העסק שלהם.

האם אפשר לוודא שאין רישום סימן מסחר דומה לשלי?

אכן כן. כל מה שצריך לעשות זה להיכנס למאגר סימני המסחר הקיימים בישראל ובעולם ולחפש סימנים הדומים לאלו שאתם רוצים לעשות בהם שימוש. במידה ואין כזה – ניתן להתקדם לשלב הבא. כמובן שעו"ד המתמחה בתחום יוכל לחפש בצורה מקצועית יותר ועדיף לבדוק באמצעותו. ואם מדובר ברישום סימני מסחר בחו"ל אז עוד יותר יהיה מומלץ לבדוק ולהתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום רישום סימני מסחר בטרם תגישו בקשה לרישום של הסימן.

האם אפשר לרשום כל שם כסימן מסחר?

לא. ישנם מגוון שמות אשר לא ניתן לרשום אותם כסימני מסחר. על מנת לבדוק האם ניתן לרשום סימני מסחר ספציפיים, ניתן כמובן לפנות לעו"ד בתחום לקבלת ייעוץ בנושא. 

רישום סימני מסחר – איך זה מתבצע? 

בכדי לרשום כל סימן מסחר שהוא, יש להגיש טופס בקשה לרישום למשרד הממשלתי לרישום סימני מסחר (בישראל זה רשם סימני המסחר), ובבקשה יש לספק מידע אודות הסימן עצמו, המוצרים/ השירותים הרלוונטיים, השימוש בסימן עד כה, מידע אודות מבקש הסימן ועוד. לאחר הגשת הבקשה, תבוצע בחינה טכנית ולאחריה בחינה מהותית אשר תבחן האם הסימן זכאי להירשם כסימן מסחר, האם יש לשנות/ ולהכניס תיקונים למיניהם לשם כך או שמא הבוחן ייטען כי הסימן לא זכאי להירשם בסימן מסחר. קחו בחשבון כי במקרים רבים, גם בארץ וגם בחו"ל, רישום סימני מסחר כרוך בהתנגדות של הבוחן לרישום ויהיה צורך לדייק ו/או לספק מידע נוסף ו/או לשכנע את הבוחן כי הסימן המבוקש כן ראוי  להירשם כסימן מסחר.

האם עליי להגיש את האיור הסימן שלי בצבע או בשחור – לבן?

משרד הפטנטים אינו מחייב רישום סימני מסחר בצבע מסוים, כך שניתן להגיש את ההצעה שלכם בצורה שנוחה לכם. עם זאת, במידה והצבעים מהווים חלק מרכזי מהעיצוב ומהתהליך השיווקי של העסק שלכם, מומלץ להגיש את האיור בצבע בכדי לוודא שחברות ועסקים אחרים לא יוכלו להגיש סימני מסחר בעלי מאפיינים דומים מדי. 

האם אני מחויב בליווי של עו״ד בתהליך הרישום? 

תושבי ישראל שיש ברשותם כתובת דואר במדינה יכולים לבצע רישום סימני מסחר באופן עצמאי, אך עדיף לעשות זאת בליווי של עורך דין המומחה בתחום הפטנטים ובהליך רישום זה בפרט. הליווי הצמוד יאפשר לכם לוודא שאתם מבצעים את התהליך על הצד הטוב ביותר וכי הסימנים שלכם יירשמו בהקדם האפשרי. 

מה לעשות אם קיבלתי מכתב על הפרת סימן מסחר?

במידה וקיבלתם התראה לפני נקיטת הליכים עקב הפרת סימן מסחר, מאוד מומלץ לפנות בהקדם לעו"ד קניין רוחני המתמחה בתחום.

התעלמות ממכתב שכזה יכולה להיות יקרה מאוד. כך גם אם פשוט תגיבו בפשטות "במילים שלכם" מבלי להבין מה להגיד וחשוב אף יותר- מה לא להגיד בתגובה למכתב כזה. עו"ד המתמחה בתחום סימני המסחר יוכל פעמים רבות לחסוך לכם הרבה מאוד כסף ולספק לכם מידע יקר מאוד בטרם תיקחו החלטה כלשהי בנושא.

משרדו של עו"ד עומרי סגל הינו בעל ניסיון רב בתחום וישמח לעמוד לצידכם בכל בעיה בתחום סימני מסחר.